Workshop kindsdelen herkennen en helen

Ieder van ons heeft een innerlijk kind in zich. Je innerlijk kind leeft je hele leven met je mee. Het staat voor gevoelens, emoties, onbewuste reactiepatronen en reflexen. Je innerlijk kind kan beschadigd zijn door een traumatische gebeurtenis, maar ook door consistente problematiek. Je kunt hierbij denken aan emotionele onbeschikbaarheid van de ouder(s), verwaarlozing of mishandeling. 

Als je behoeften - aan liefde, veiligheid, zorg - als kind niet (altijd) vervuld werden, kan dat sporen achterlaten. Angsten, verslavingen of vermijdingsstrategieën hangen vaak nauw samen met het gekwetste innerlijk kind. Als je hier als volwassene niet bewust aandacht aan besteedt, dan bestaat de kans dat deze oude pijn en bijbehorende gedachten- en gedragspatronen jou gaan ‘besturen’.

Je mag nu dan wel volwassen zijn, je innerlijk kind reageert vaak niet goed op ingewikkelde, rationele taal. Kinderen communiceren meer via hun emoties, zintuigen en hun lichaam. Probeer uit die linker hersenhelft te komen (die geassocieerd wordt met kritisch denken, logica en woorden) en naar de emotionele expressie, intuïtie en creativiteit van de rechter hersenhelft te bewegen.

In deze workshop gaan we door middel van intuïtief schilderen bewust de kindsdelen naar voren halen die ons onbewust het meest beïnvloeden.

De workshop bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uren per keer. Er kunnen maximaal 6 personen tegelijk aan de workshop deelnemen. De kosten voor de workshop zijn € 160,- per persoon.

Wil je de workshop liever 1 op 1 volgen? Dat kan natuurlijk ook. Neem hiervoor contact met me op.