Leren leven met HSP

Wie verlangt er tegenwoordig niet naar meer rust, diepgang en tijd voor en met zichzelf. Heel vaak blijft het bij een wens: het huidige levenstempo, te volle agenda`s en andere vormen van extreme druk leiden bij teveel mensen tot vermoeidheid en stress en tot depressies en burn-out. Hoe meer welstand en luxe we bereiken, hoe meer ons gevoel afgestompt lijkt te raken. We haasten ons van de ene leuke activiteit naar de andere, van de ene verplichting naar de andere en voelen ons steeds meer vervreemd van onszelf.

In dit traject ga ik je helpen het machteloze gevoel los te laten van overgeleverd te zijn aan een buitenwereld vol stimuli en te besluiten naar binnen te keren naar je authentieke zelf. Je leert om bewust de overvloed van oncontroleerbare prikkels, onopgeloste vraagstukken en kleine ergernissen achter je te laten en je eigen levenspad te volgen.

Hooggevoeligheid is van alle tijden, maar juist in deze tijd van algehele versnelling van het leven, een algemene toename van prikkels, raken steeds meer mensen overprikkeld en worden zich bewust van hun gevoeligheden. Het breed ervaren gevoel van geestelijk en lichamelijk opgebrand te raken geeft ook een algemene sfeer van irritatie, ongenoegen en verzet. Hooggevoelige en niet hooggevoelige mensen kampen steeds meer met een teveel aan hectiek, stress en hoge verwachtingen. Alleen lijden de eersten significant meer onder teveel prikkels, een hoog levenstempo en teveel negativiteit. Omdat ik uit eigen ervaring weet hoe belemmerend dat werkt en hoe je je specifieke gaven kunt benutten om ongeacht alle obstakels voluit te leven, heb ik deze cursus opgezet.

De cursus duurt 8 weken, waarin we wekelijks 2 uren bij elkaar komen. Er kunnen maximaal 6 personen tegelijk aan de cursus deelnemen. De kosten voor de cursus zijn € 250,- per persoon.