Zelfvertrouwen


Zelfvertrouwen

Eén van de definities van zelfvertrouwen is :  het vertrouwen in de eigen kracht. Dat betekent het vertrouwen dat jij in jezelf hebt en dat is niet het vertrouwen dat andere mensen in jou hebben.

Veel mensen leggen hun mate van zelfvertrouwen buiten zichzelf en maken dit afhankelijk van anderen. We zijn geneigd om ons zelfvertrouwen afhankelijk te maken van ons gevoel van eigenwaarde en dat gevoel van eigenwaarde weer afhankelijk van anderen te maken over wat anderen van ons vinden.
Als anderen je afkraken, negeren of geen vertrouwen in je tonen kan dat effect op je hebben.

Het is een misverstand om zelfvertrouwen te verwarren met arrogantie, moed of gebrek aan bescheiden­heid. Het vertrouwen in je eigen kracht geeft je het vermogen om vrede te sluiten met de werkelijkheid dat je niet alles kunt of hoeft te kunnen, maar dat je wel voldoende tot je beschikking hebt om wat moois van je leven te maken.

Het is niet meetbaar hoeveel vertrouwen je in je eigen kracht moet hebben om je te kunnen bestempelen als een zelfverzekerde persoon. Voor iedereen geldt hierbij een andere maatstaf. Wat voor de één zelfverzekerd is en voelt, kan dit voor een ander verschillend zijn. Daarnaast is zelfvertrouwen een momentopname en nooit op een constant niveau.

Wat geeft zelfvertrouwen
Het geeft je een onzichtbare en innerlijke oerkracht waarmee je alle moeilijkheden in je leven de baas kunt.

  • Je bent onafhankelijk van andermans meningen en beslissingen. Je luistert uiteraard naar wijze raad, maar bepaalt uiteindelijk zelf je keuzes. Erg belangrijk voor je persoonlijke groei en de groei van je bedrijf.
  • Je volgt je hart en leeft gepassioneerd. Dit schenkt je vreugde en biedt je houvast in je leven en je bedrijf.
  • Je accepteert zowel je goede als minder goede eigenschappen. Je accepteert jezelf zoals je bent als mens en als ondernemer.
  • Je bent er van overtuigd dat je zelf weet wat het beste voor je is en wat je wilt.
  • Je kunt goed focussen en daardoor je gestelde doelen bereiken.
  • Je maakt makkelijk contact met anderen. Jij bent volledig jezelf, maakt je niet druk over wat anderen van jou vinden en bent vriendelijk en open naar anderen.

Je weet nu  hoe belangrijk het is om zelfverzekerd te zijn. Ik kan je helpen om je zelfvertrouwen te verhogen. Ik gebruik  je eigen kracht om dit te bereiken. Je hebt alles in je om dit te doen en ik kan je begeleiden in de zoektocht van de ontdekking van je innerlijke kracht.