Voice Dialogue

Wat is Voice Dialogue?

Voice Dialogue is een krachtige methode om mensen te begeleiden bij het beter leren kennen van hun innerlijke drijfveren en motieven. Het uiteindelijke doel is dat mensen effectiever en bewuster sturing geven aan hun eigen handelen.

Mensen worden gestuurd door verschillende en vaak tegenstrijdige interne kanten, ook wel sub personen genoemd. Sommige van die kanten zijn dagelijks in ons aan het woord en hebben veel invloed op hoe we ons gedragen. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld een stevige perfectionist of een drammer in zichzelf ontwikkeld. Andere kanten zijn in de loop van onze ontwikkeling op de achtergrond en zelfs verstoten geraakt. Elke sub persoon heeft een eigen stem, eigen verlangens of angsten. En elke sub persoon heeft een belangrijke en vaak beschermende functie in ons leven.

Als Voice Dialogue begeleider ga ik letterlijk in gesprek met de verschillende kanten of stemmen van jou. Dat stelt jou in staat je innerlijke krachtenveld goed te leren kennen en jezelf beter aan te sturen.

Voorbeeld Voice Dialogue

Zo kan een manager die op het werk steeds dichtklapt wanneer hij een presentatie moet houden, ontdekken met welke kant in hemzelf die reactie te maken heeft. En hij kan ontdekken welke andere delen hij in zichzelf kan aanspreken of ontwikkelen om beter met de situatie met te gaan. Voice Dialogue is een avontuurlijke en niet-oordelende methode die leidt tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten.