Opstellingen


Opstellingen & systemisch coachen?

Systemisch coachen en werken met opstellingen  gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt, een vereniging, een team of je sociale omgeving. Wat er in zo’n systeem gebeurt en de plaats die jij erin inneemt, bepalen (vaak onbewust) wat je doet.

Wanneer systemisch coachen?

Systemisch coachen is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag. Gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en geluk. Systemisch coachen kan leiden tot acceptatie, maar biedt ook de sleutel tot oplossingen.

Systemische coaching trajecten zijn vaak van korte duur. Gemiddeld drie gesprekken. Het heeft systemisch gezien weinig zin om nog meer gesprekken te hebben als het meest wezenlijke aan het licht is gekomen.

Binnen mijn praktijk werk ik met familie- en organisatieopstellingen aan de hand van tafelopstellingen, ankers en representanten.

Lees meer over de familieopstellingen.

Wil je weten of systemisch coachen of familieopstellingen ook voor jou kan werken en jou meer geluk kan laten ervaren?  Bel mij op 06 46 42 15 42 of mail naar annemiekzeilstra@gmail.com