Lukt afvallen niet?

Waarom afvallen niet lukt.

Lukt het je niet om af te vallen, hoe hard je er ook voor werkt? Dit kan ontzettend frustrerend zijn. Misschien sport je wel meerdere keren per week, maar verlies je geen kilo’s. Hoe kan dat toch? Soms zijn er andere redenen voor overgewicht. Het is daarom belangrijk om altijd te weten wat je overgewicht precies veroorzaakt. Een gezond levenspatroon met veel beweging en gezonde voeding is altijd van belang, maar soms zijn er andere dingen waar je inzicht in moet krijgen voordat je resultaat boekt. Daarbij zou je kunnen denken aan aangeleerd gedrag (gewoonte met emotionele lading, kopieergedrag). Maar ook het compenseren van allerlei gevoelens als boosheid, eenzaamheid en verdriet spelen een rol.
Er kan dus heel wat mee spelen, dat het op gewicht blijven of afvallen (soms flink) bemoeilijkt. Wanneer dit speelt, moet er over het algemeen meer gebeuren dan alleen op dieet gaan.

In deze cursus gaan we op zoek naar de onderliggende aspecten die maken dat het jou niet lukt om af te vallen. Vandaaruit gaan we zoeken naar mogelijkheden om deze aspecten te helen zodat afvallen voor jou geen doorlopende frustratie wordt.
Nel Zandberg is zeer ervaren in kinesiologie en kan door middel van spiertesten het lichaam ‘aan het woord’ te laten. Zo vinden we ingangen die zich meer op onbewust niveau bevinden. Hierin schuilt de meerwaarde van kinesiologie.

Annemiek Zeilstra is in haar praktijk voornamelijk bezig met systeem opstellingen en Voice Dialog . Dit zijn krachtige methode`s om mensen te begeleiden bij het beter leren kennen van hun innerlijke drijfveren en motieven. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag.

De groepen zijn maximaal 6.
Start: 21 Oktober 2020. In overleg is een andere datum mogelijk.
Duur : 5 bijeenkomsten van 19.30 – 10.00
Kosten: 250,00

Deze cursus is vol.  De volgende start in januari 2021