Regressietherapie

Wat is regressietherapie?

Regressietherapie is een vorm van psychotherapie waarbij we opruimen wat we vanuit het verleden meedragen. We nemen weg wat ons belemmert om volledig in het nu te zijn en gelukkig te worden. Er zijn snel blijvende resultaten mee te behalen. Regressietherapie heeft voor veel mensen een zweverig karakter, maar regressietherapie is slechts het terug gaan in de tijd, zelfs tot voor je geboorte. Er is geen sprake van hypnose; je weet wat er gebeurt, wat je zegt en wat je voelt. Ik helpt je slechts door de tijd.

Hoe werkt regressietherapie?

Ons onderbewuste bepaalt voor een groot deel ons gedrag en onze emoties.  We zijn ons niet bewust van alle herinneringen die we hebben. Soms beïnvloeden deze onbewuste herinneringen je gedachten en emoties. Je kunt hierdoor voor jou vervelende overlevingsstrategieën hebben ontwikkeld.

Je kunt bijvoorbeeld vluchtgedrag, angst, verdriet, boosheid en vermijdingsgevoelens ervaren zonder te begrijpen waarom je ze voelt. Het kan ook zijn dat je oude patronen ervaart zoals bijvoorbeeld: een ander willen pleasen of enorm je best doen of hard werken om waardering te krijgen. Tijdens een regressie gaan we terug in de tijd. We gaan op zoek naar het moment waarop het onbewust gedrag of overlevingsstrategie is ontstaan. Het gedrag of het gevoel is ooit ontstaan op een moment waarop dat nodig was. Maar nu je ouder bent, kan het tegen je gaan werken.

Voor wie is regressietherapie geschikt?

Als je onverklaarbare angsten hebt, niet in je kracht durft te staan, niet voor jezelf durft op te komen, of steeds weer in dezelfde valkuil stapt kan regressietherapie een oplossing bieden. Kun jij je eigen gedrag niet verklaren of wil je dat graag veranderen? Regressietherapie helpt je inzicht in de oorzaken te krijgen. Bijvoorbeeld wanneer je een traumatisch verleden hebt en gewoon bent doorgegaan zonder het trauma te verwerken. Je merkt dat het je belemmert in je huidige functioneren. Je hebt last van extreme vermoeidheid, je wordt boos vanuit het niets of juist intens verdrietig, je durft geen relaties aan te gaan. Regressietherapie is dan erg verhelderend en helend.

Wat is het resultaat bij regressietherapie?

Door regressietherapie ga je op een diepgaand niveau beseffen dat je de oude pijn of aangeleerde patronen nu niet meer nodig hebt. Je merkt gelijk na de sessie een gevoel van opluchting en bevrijding. Je ervaart een grote verandering op emotioneel gebied. En je merkt dat dit ook een gunstig effect heeft op andere klachten. Er komt helderheid en veel dingen vallen op hun plek. Je hoeft je energie niet meer te gebruiken om gevoelens te onderdrukken, maar je kunt je hart openen en gaan genieten van het leven!

 

Wil je weten of regressietherapie ook voor jou kan werken en jou meer geluk kan laten ervaren?  Bel mij op 06 -46 42 15 42 of mail naar info@annemeikzeilstra.nl .